1-Yaşanılan zaman, geçmiş ile gelecek arasında kurulu bir köprüdür. Bu köprünün sağlamlığı, geleceğe dair inanç ve umutların yanında, geçmişle olan irtibatın devamlılığına da bağlıdır. Kültürümüz ve köklü mazimizin miraslarını yâd etmek, toplumumuzun hafızasını tazelemek çok büyük bir önem arz eder.
2- Tarih, bir milletin tekrar tekrar bakması gereken bir ibret aynasıdır. Günümüzü daha iyi anlayabilmek için, Geleceği daha sağlam inşa edebilmek için, geçmişimizi çok iyi bilmeliyiz.
3- Tarih, toplumlar arasında kin ve nefret tohumları ekmek için yazılmaz..
Ama bu durum, geçmişte atalarımızın yaşadıklarını unutmamızı da gerektirmez.
4- 1095 Haç’ın Hilâl’e karşı Bitmeyen Savaşının başladığı tarihtir.
Onlar 1071 Malazgirt’i, 1453 İstanbul’un fethini,
1526 Mohaç meydan savaşını hiç unutmadılar.
5- TÜRKLERİ AVRUPA VE ANADOLU’DAN ATMAK İÇİN
YÜZLERCE YIL HEP SALDIRDILAR..
6- YAKIN TARİHİMİZDE TÜRKLERE AKIL ALMAZ KATLİAMLAR UYGULANDI AMA BİR KAÇ YAZAR HARİÇ, BATILI HİÇ BİR TARİH KİTABI BU KATLİAMLARI YAZMADI YAZMAYACAK TA, 1877 / 1878 OSMANLI / RUS-ROMEN SAVAŞI SIRASINDA PLEVNE YAKINLARINDA Kİ «KARLIOVA KİLİSESİNİN PAPAZI HER VAAZINI ŞÖYLE BİTİRİYORDU ;
“ - EY HIRİSTİYANLAR, MÜSLÜMAN ÇOCUKLARININ KANLARIYLA SULANDIĞINDAN, KİLİSEMİZİN BAHÇESİNDE AÇAN KADAR HİÇ BİR GÜL GÜZEL DEĞİLDİR..”
7- Rubert Fernaux’un dediği gibi ;
“ İNSANIN İNSANA OLAN İNSAFSIZLIĞININ KURBANI OLARAK” MİLYONLARCA IRKDAŞIMIZ / DİNDAŞIMIZ 93 HARBİNDE, BALKAN SAVAŞINDA VE BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞINDA HAÇLI ZİHNİYETİ İLE HAREKET EDEN BATILI DEVLETLER TARAFINDAN KATLİAMA UĞRADI AMA DÜNYADA YAŞAYAN KİMSENİN UMRUNDA BİLE OLMADI.